za 21 sep

Kunstkracht

Op 21 september 2024 slaan vijf locaties op de NYMA hun handen ineen voor het event Kunstkracht. Van 19:30 tot 23:00 uur beleef je op iedere locatie een uniek programma: van muziek op het dak bij Expo Bart tot een preview van Theatergroep Greppel bij Oersoep. Een avond vol kunst, muziek, film en theater. Met drankjes en hapjes bij Oersoep en REX!

Programma (blokkenschema volgt):

o Expo Bart:
Opening 06-museum van Michiel van der Werf & Danny Foolen
Optreden Wildgroei vanaf het dak van Expo Bart

o Oersoep:
Preview uit de voorstelling ‘Zwijgen is een optie’ van TG Greppel

o REX:
Saxofonist Wietse Voermans (programma door Brebl)

o Waalhalla:
Muziek & skaten (programma door Brebl)

o Op het Waalplein:
Performance ‘When Swallows Fly High’ van beeldend kunstenaar Renee Riebeek door RUIS

o Wereldkoks:
Djembé workshop Peter van Doornum (Gustavson Audio) (programma door Brebl)

De optredens sluiten op elkaar aan, zodat je langs alle locaties kunt hoppen. Een blokkenschema wordt binnenkort bekend gemaakt!

Kunstkracht is gratis toegankelijk voor iedereen. Kom langs en laat je verrassen op het Waalplein!

Waar: Waalplein (NYMA-terrein), Nijmegen

Deelnemende locaties: Expo Bart, Waalhalla, Wereldkoks, REX & Oersoep

Programma van: Brebl, RUIS, TG Greppel, Wildgroei, Michiel van der Werf & Danny Foolen, Wietse Voermans & Peter van Doornum.

Programma Expo Bart:Bij Expo Bart beleef je het 06-museum van kunstenaars Michiel van der Werf & Danny Foolen vanaf 19:30 uur. Hier past alléén jouw mobiel door de voordeur naar binnen. Hij reist op eigen houtje door meer dan 10 zalen en legt zijn bezoek vast op film. Om te ontdekken welke kunst in het museum te zien is, moet je geduldig afwachten tot je mobieltje weer via de gift shop het museum verlaat. Het 06-museum is doorlopend tussen 19:30 en 23:00 uur te bezoeken.

Om 21:30 uur vindt er een optreden plaats op het dak! Ooit hadden ze goede pubervrienden kunnen zijn die punkmuziek zouden maken met tracks als ‘Worteltjes’ en ‘De Mot’. Het experimentele Nederpoptrio Wildgroei bestaat uit kunstkameleon Stefanie Janssen, buiten-de-muzikale-lijntjes-denker Boorwater en bas- en meerman Rick Weren. Een wildgroei aan invloeden, in tekst en muziek, als new wave, dub, techno, house, triphop, spoken word en opera, staat garant voor een geestverruimende ervaring.Het event is gratis te bezoeken!

Voor meer informatie zie www.expobart.nl/agenda/kunstkracht

Gratis
Prijs (ADD) € 0,00
Zaal open 19:30
Aanvang 19:30
Einde 23:00
Locatie Waalplein (NYMA-terrein)
Organisatie Brebl
Genre TheaterLive muziekEvenement, Divers, Festival
Artiest(en)
XML
nieuwsbrief nieuwsbrief