wo 4 sep

Sampling Jazz | Kika Sprangers en Marius Holland

De Ontmoeting tussen Hiphop en Jazz

Op zoek naar een unieke muzikale ervaring? Kom dan naar Sampling Jazz, een nieuwe serie concerten dat je meenemen op een creatieve reis door de wereld van jazz en hiphop! Dit bijzondere evenement belooft een avond vol verrassingen, energie en samenspel tussen professionele muzikanten en jonge talenten.

De avond begint met een spannende showcase waarin scholieren van de SSGN hun versampelde jazzstukken laten horen. Tijdens het concert van de band eerder die dag op school hebben de leerlingen geluisterd, geëxperimenteerd en uiteindelijk hun eigen unieke muziekproducties gemaakt op basis van de gespeelde nummers. Nu is het tijd om deze creaties te delen met het publiek!

Hierna barst de strijd los in een spectaculaire beatbattle! De groepen presenteren hun muziekproducties en strijden om de overwinning. Wie heeft de meest originele sound? Wie weet het publiek het meest te raken? Het oordeel ligt in jouw handen! Juich, klap en bepaal welk team als winnaar uit de bus komt.

Na een korte pauze keert de band terug op het podium, vergezeld door de special guest Kika Sprangers (saxofoon) en een getalenteerde student van ArtEZ, Marius Holland (piano). Ze brengen een selectie van hun eigen composities ten gehore, inclusief een speciaal stuk dat tijdens het schoolconcert eerder op de dag is gespeeld. Laat je verrassen door de dynamiek en het muzikale avontuur dat ontstaat wanneer professionals, studenten en leerlingen samen de jazz en hiphop verkennen.


Jazz, Hiphop en Beats: Een geschiedenis van interactie

Jazz en hiphop lijken misschien werelden apart, maar hun wortels zijn diep met elkaar verbonden. Jazz, met zijn rijke improvisatie en ritmische complexiteit, vormde een fundamentele inspiratiebron voor de vroege hiphop. Pioniers van hiphop begonnen beats te samplen uit jazzplaten, waarmee ze de expressieve vrijheid en groove van jazz naar hun eigen muziek brachten. In Sampling Jazz komen deze werelden samen in een vernieuwende en meeslepende muzikale ervaring, waar de grens tussen genres vervaagt en iets nieuws ontstaat. Beleef hoe de ritmes en melodieën van jazz doorwerken in de beats van vandaag en ontdek hoe deze tijdloze stijlen elkaar versterken en verrijken.

Sampling Jazz is niet zomaar een concert – het is een belevenis waarin creativiteit, muzikaliteit, samenwerking, verschillende genres en generaties samenkomen. Mis het dus niet!

De gasten:
Kika Sprangers - sax
Marius Holland - piano

De band:
Bouke Hofma - drums
Philipp Frenzel - toetsen
Chiel van Rijn - bas

Met medewerking van Beatwise:
Henning Renema
Gus de Kort

Tickets
Voorverkoop: Regulier €16 / Student €8 / CJP €6
Aan de deur: Regulier €19 / Student €11 / CJP €9



TICKETS
Prijs (VVK) € 16,00
Prijs (ADD) € 18,00
Prijs (student - VVK) € 8,00
Prijs (CJP - VVK) € 6,00
Zaal open 19:00
Aanvang 19:30
Einde 21:15
Locatie Brebl
Organisatie Brebl
Genre Live muziek, Jazz
Artiest(en) Kika Sprangers
Marius Holland
XML
nieuwsbrief nieuwsbrief