do 10 okt

Ruben Drenth Trio

Trompettist Ruben Drenth (1997) heeft een grote liefde voor de jaren 60 en dat hoor je terug in zijn muziek! Vandaag presenteert Ruben zijn debuut album "How To Gather Moss". Dit album draait allemaal om zijn liefde voor The Rolling Stones én zijn liefde voor jazz. Samen met Mees Siderius en Jeroen Den Daas spelen ze zich een weg door nummers van Jagger/Richards zelf en door stukken hij schreef geïnspireerd op de Stones.

Met het Ruben Drenth Trio studeerde hij in 2018 af aan het conservatorium van Utrecht bij Angelo Verploegen. Hij presenteerde daar een programma vol rauwe energie en improvisatie. In 2023 bracht hij met zijn trio een album uit onder de naam "How To Gather Moss" waarop hij de muziek van The Rolling Stones omtoverde tot meeslepende en scheurende improvisaties. In zijn spel manoeuvreert hij zich een weg door catchy, meezingbare melodieën en ritmische, brutale solo’s.

Niet alleen binnen de jazz houden de 60's hem bezig: met The Tambles speelt hij als zanger & gitarist al 12 jaar lang heel Nederland en sinds kort ook Europa plat. Met deze band bracht hij al 3 albums uit die hij zelf produceerde. Verder speelt/speelde hij samen met Amsterdam Sinfonietta en Thomas Oliemans, in duo met Bert van den Brink, met Dion Nijland's kwintet DEON, met Egon Kracht & The Troupe, in de band van folk-zanger Robin Borneman en bij The Jerry Hormone Ego Trip. Met deze laatste band speelde hij o.a. op Oerol, Into The Great Wide Open en Eurosonic Noorderslag.

Over zijn album met het Ruben Drenth Trio “How To Gather Moss”:

- “… Ruben Drenth, Mees Siderius en Jeroen den Daas ontfutselen verborgen kwaliteiten aan Under My Thumb, Lady Jane, Rocks Off en No Expectations.” – Ken Vos, Jazzism

- “Herkenbaar en tegelijkertijd opvallend fris” – Ben Taffijn, Nieuwe Noten

- “Zonder een spoortje van zoetigheid of sentimentaliteit” – Herman te Loo, Jazzflits

Bezetting:
Ruben Drenth - trompet
Mees Siderius -drums
Jeroen den Daas -bas

https://rubendrenthsounds.com



foto: Lenny van den Heuvel
TICKETS
Prijs (VVK) € 16,00
Prijs (ADD) € 19,00
Prijs (CJP/stud- VVK) € 10,00
Prijs (CJP/stud- ADD) € 13,00
Zaal open 20:00
Aanvang 20:30
Einde 23:00
Locatie Brebl
Organisatie Brebl
Genre Live muziek, Jazz
Artiest(en) Ruben Drenth
Mees Siderius
Jeroen den Daas
XML
nieuwsbrief nieuwsbrief