wo 20 nov

Jakub Jedlinský & Pavel Fischer

Dit energieke duo overstijgt moeiteloos de grenzen van muziekgenres en biedt een prachtige mix van wereldmuziek, klassieke muziek en jazz. De klanken van viool en accordeon weerspiegelen invloeden uit de Balkan, Joodse, Ierse, Schotse en Roemeense muziek. Naast hun crossover-repertoire presenteert het duo ook het project "Van Barok tot Jazz", met transcripten van barokcomponisten als Scarlatti, Händel en Bach, tot moderne auteurs geïnspireerd door jazz en etnische muziek.

Jakub Jedlinský is een succesvolle accordeon- en bandoneonspeler, afgestudeerd aan de Universiteit van West-Bohemen en de Academie voor Muziek in Denemarken. Hij heeft meerdere prijzen gewonnen en treedt op in binnen- en buitenland, waaronder samenwerkingen met bekende muzikanten en orkesten.

Pavel Fischer, geboren in Zlín, is een violist en componist met een sterke muzikale achtergrond. Hij studeerde aan het Conservatorium van Praag en de AMU en heeft samengewerkt met vele gerenommeerde muzikanten. Pavel is ook actief als docent en geeft masterclasses aan prestigieuze instellingen in Londen, Amsterdam en Manchester. Zijn composities omvatten strijkkwartetten en concerten, met premières in onder andere Carnegie Hall en de Elbphilharmonie.

De muziek van het duo sluit mooi aan bij de geest van de Balkan, wat ook blijkt uit de etymologische verklaring van het woord ‘Balkan’ vanuit het Turks: Bal = bloed en kan = honing.

Het project "Blood & Honey" presenteert originele arrangementen van de mooiste deuntjes van het Balkan-schiereiland, evenals enkele originele stukken geïnspireerd door de rijke cultuur van deze regio. De muziek kenmerkt zich door een overvloed aan ongebruikelijke exotische melodieën en enorme contrasten in stijl en karakter. Tijdens het concert kunnen bezoekers zich laten meeslepen door een wilde, uitbundige dans en vervolgens genieten van de zoetste melodieën.




Dit concert is een onderdeel van Czech Dreams. https://www.ceskesny.cz/en

TICKETS
Prijs (VVK) € 16,00
Prijs (ADD) € 19,00
Prijs (CJP/stud- VVK) € 9,00
Prijs (CJP/stud- ADD) € 12,00
Zaal open 20:00
Aanvang 20:30
Einde 23:00
Locatie Brebl
Organisatie Brebl
Genre Live muziek, Jazz
Artiest(en) Jakub Jedlinský
Pavel Fischer
XML
nieuwsbrief nieuwsbrief