do 7 nov

Podium JIN presenteert: Leonardo Prieto Ensemble

Leonardo Prieto is een multi-instrumentalist en componist uit Mexico Stad, waar hij al op 5-jarige leeftijd startte met drummen, en op 10-jarige leeftijd met gitaarspelen en componeren. In de jaren die volgden bekwaamde hij zich nog op instrumenten als jarana, requinto, piano, zang, gaita colombiana and marinbol.

Al in zijn jonge jaren was Prieto geboeid door de diversiteit aan culturen in zijn vaderland en hoe deze gelinkt waren aan diverse volksmuziekstromingen van Mexico, Cuba en Colombia, wat zich weerspiegelt in maar liefst drie 'bachelor degrees' in Sociologie en, in Londen, Composition en in Literature ande Music Theory. Dat alles naast muziek spelen wanneer hij maar kan, o.a. al meer dan 20 jaar als leider van de succesvolle latinformatie Son de Aqui en diverse projecten. In 2016 verhuisde Prieto naar Rotterdam om op het conservatorium nog eens twee masters af te ronden in zowel Piano en Compositie.


Terwijl zijn klassieke, alsook populaire en 'wereldmuziek'-composties door vele musici werden uitgevoerd en Prieto in de tussentijd nog de wereld rond tourt met zijn eigen groepen en projecten en drie albums uitbracht met Son de Aqui duurde het toch nog tot 2022 voordat hij debuteerde met zijn eigen, persoonlijke, dubuutalbum 'Sembrando', dat mocht rekenen op lovende kritieken. Prieto laat hierop, bijgestaan door een internationaal ensemble, vooral zijn klassieke - en jazzkant als componist horen, hoewel invloeden van diverse folkloristische genres subtiel doorklinken in de composities, of zich laten horen middels het uitgebreide instrumentarium dat Prieto zelf aanspreekt, van Tres Cubano tot tapdance aan toe.


Live is zijn Leonardo Prieto Ensemble inmiddels teruggebracht tot een quintet, dat zonder nu te leunen op vrouwelijke vocalen en extra percussie, ongetwijfeld nog meer ruimte geeft aan de composities en de solistische invulling door zijn geweldige musici uit Mexoco, Spanje en Nederland, waaronder o.a. de Nijmeegse Edisonwinnaar Loek van den Berg.

"De grenzen tussen jazz, klassiek en traditionele muziek uit Mexico en Cuba vervagen op dit grandioze debuut dat van de eerste tot de laatste minuut indruk maakt."(Serge Julien, Jazz Flits)

Een niet te missen gelegenheid deze fantastische formatie live te ondergaan in Brebl.

Bezetting:
Leonardo Prieto: piano, tres cubano, jarana, requinto, tap dancing, zang & compositie
Pablo Rodriguez: viool
Loek van den Berg: sax
T.B.A.: contrabas
Daan Arets: drums

TICKETS
Prijs (VVK) € 17,50
Prijs (ADD) € 20,00
Prijs (< 26 jaar) € 5,00
Zaal open 20:00
Aanvang 20:30
Einde 23:00
Locatie Brebl
Organisatie Podium JIN
Genre Live muziek, Jazz
Artiest(en) Leonardo Prieto
Pablo Rodriguez
Loek van den Berg
Daan Arets
XML
nieuwsbrief nieuwsbrief