za 16 nov

Power to the Pipo + Hofbuskers x NKUH + Willy Vetsap

Power to the Pipo is terug in een nieuwe jas en deelt op 16 november gloednieuw werk met jou! De band - berucht om zijn onweerstaanbare cocktail van harde grooves en explosieve improvisatie - serveert deze keer als trio een rauwe, energieke en retefunky set waarin elektronische beats niet geschuwd worden. Bereid je voor op een avond vol rauwe funk, hiphop en jazz, met Power to the Pipo en support acts Hofbuskers en Willy Vetsap. Train je head nod en zet je schoenen alvast in het vet.

Power to the Pipo groeide de afgelopen jaren uit tot een geliefde live act met bijna 200 optredens op de teller, and counting. Oerol, Popronde, de Parade, Jazz in Duketown en de Vierdaagse feesten werden al eerder op hun kop gezet en in Brebl is Power to the Pipo kind aan huis. In 2021 presenteerde de band zijn tweede album SPETTERS in een uitverkochte Merleyn en werd in datzelfde jaar werd geselecteerd voor de Popronde. Zijn eerste album LEIPE SHIT lanceerde Power to the Pipo in 2018 in de Melkweg.

Sinds 2024 staan de elektronische beats aan de zijde van Power to the Pipo en de grooves harder dan ooit. Met zijn nieuwe bezetting werkt de band momenteel aan een kersverse EP en jij krijgt deze avond een unieke sneak preview!

Luc Pustjens – Synths & Sequencers
Virgil Rerimassie – Gitaar
Ritchie Struck – Drums

check deze video!


Hofbuskers is na bijna tien jaar stilte terug, dit keer samen met NKUHL voor een unieke show vol eerlijke underground hiphop. De gouden jaren tussen 2010 en 2015, met legendarische shows op festivals zoals Solar, Bunkerpop en ParkCity Live, en de release van Cum&Aètje (2015) in Volt Sittard worden herleefd. Nu, ouder en wijzer, brengen ze dezelfde tracks met nieuwe energie.

NKUHL, oftewel Enkel van de Leeuw, is een hiphopformatie uit Sittard die sinds 2021 hard aan de weg timmert. Met rappers MWdr3tw2 en Sec., en producer Blank Roy, hebben ze al indruk gemaakt met releases zoals Etage 8 (2023), In De Lift (2023) en hun laatste plaat Derde Helft (2024). Hun sound is doordrenkt met rauwe beats, scherpe teksten en bijdragen van Hofbuskers-leden Monoloog en Maat.

Dit is meer dan een reünie: het is Hofbuskers x NKUHL, een samensmelting van de energie van toen en nu, op één podium. Mis het niet!

Monoloog, Maat, MWdr3tw2, Sec. - raps
Bizon - dj
innerAct, Blanke Roy - beats




Willy Vetsap speelt jazz die swingt, zingt en wringt. Gruizig en altijd groovend. Gedreven door de jazz van nu, schatplichtig aan de helden van toen. Al meer dan tien jaar is Willy Vetsap te spotten in kroegen, zalen, achtertuinen en op festivals.

Sinds 2018 host Willy Vetsap de Wunder Jazz Night in café Wunderkammer, een knallende avond vol live-muziek en de fijnste jazzplaten. Bereid je voor op een opmaat van deze avond met een grote ZZ!

Coen de Veth - saxofoon
Dave Willems - gitaar
Fedde Sappelli - contrabas
Paul van Nistelrooij – drums

TICKETS
Prijs (VVK) € 15,00
Prijs (ADD) € 18,00
Zaal open 20:00
Aanvang 20:30
Einde 01:00
Locatie Brebl
Organisatie Brebl
Genre Live muziek, Pop Jazz Dansen
Artiest(en) Power to the Pipo
Hofbuskers x NKUH
Willy Vetsap
XML
nieuwsbrief nieuwsbrief