do 5 dec

Ed Verhoeff-Sara Bax / Angelo Verploegen-Jeroen van Vliet

double bill

Opkomend zangeres Sara Bax duikt Braziliaanse muziek in met ervaren gitarist Ed Verhoeff met hun "Project Brasil" vanavond in een double bill met het duo Angelo Verploegen & Jeroen van Vliet met "Little Dancer".

Angelo Verploegen & Jeroen van Vliet - LITTLE DANCER
- songs of love, hope and comfort -

"Little Dancer is mijn ‘opa-plaat’ geworden. De geboorte van mijn
kleinkind, eerder dit jaar, heeft me diep geraakt Een intens geluksgevoel om dit nieuwe leven te mogen omarmen. Om die onbevangenheid, nieuwsgierigheid en tomeloze energie weer van dichtbij te mogen meemaken. Een gelukzaligheid die echter ook gepaard gaat met de nodige zorgen over hem en zijn generatie. Welke uitdagingen staan hen wel niet te wachten? De liedjes die ik voor Little Dancer bij elkaar heb gezocht gaan dan ook over liefde, het leven, over hoop en troost en over kind zijn: van Charlie Chaplin’s Smile tot Eden Ahbez’ Nature Boy, van Wayne Shorter’s Infant Eyes tot Irving Berlin’s Always, van Artie Butler’s Here’s to Life tot Tom Harrell’s Little Dancer. Gelukkig vond ik de sublieme pianist Jeroen van Vliet bereid om in uiterst intieme en kwetsbare duo-bezetting dit avontuur met mij aan te gaan.

Bezetting:
Angelo Verploegen - bugel
Jeroen van Vliet - piano


Ed Verhoeff & Sara Bax presenteren - PROJECT BRASIL
Van jongs af aan begon er altijd al iets te kriebelen als Sara Bax Zuid-Amerikaanse muziek hoorde. “Toen ik op het conservatorium meer leerde over Braziliaanse stukken, voelde ik een enorme klik. Ik hou van de melancholie, romantiek en humor in de teksten en composities en duik er met heel veel liefde en plezier in.” Nadat zij van Braziliaanse vrienden meer leerde over de cultuur, tekst en uitspraak en vaak alleen voor het plezier deze liedjes zong, besloot ze er ook professioneel mee aan de slag te gaan. Via Izaline Calister en Angelo Verploegen leerde ze Ed kennen en besloot hem op te bellen. Met haar theaterachtergrond weet Bax haar luisteraars mee te nemen in haar verhaal, ook als zij geen woord Portugees kennen… Het duo deelt een grote voorliefde voor de stijl en speelt zowel klassiekers als nieuw Braziliaans repertoire. is onlangs afgestudeerd van het conservatorium en timmert hard aan haar carrière. Ze bracht al een cd met eigen composities uit in haar band met o.a. Jeroen van Vliet en Angelo Verploegen. 

Composities doordrenkt van theatrale diepgang en teksten die getuigen van een heleboel levenservaring en wijsheid.” - Marloes Pieksma (journalist voor o.a. Jazzism)

bezetting:
Sara Bax - zang
Ed Verhoeff - gitaar

instagram: bax_sara

TICKETS
Prijs (VVK) € 16,00
Prijs (ADD) € 19,00
Prijs (CJP/stud- VVK) € 10,00
Prijs (CJP/stud- ADD) € 13,00
Zaal open 20:00
Aanvang 20:30
Einde 23:00
Locatie Brebl
Organisatie Brebl
Genre Live muziek, Jazz
Artiest(en) Angelo Verploegen & Jeroen van Vliet
Ed Verhoeff & Sara Bax
XML
nieuwsbrief nieuwsbrief